Vanliga frågor

Hur rullar jag ihop hoppborgen?

Bokningsinformation

För företag: för flerdagars event tillkommer dagshyror beroende på eventets längd. Mejla för offert: info@kalasborgen.se För privatpersoner: Infaller hyresdagen på en helg hämtas den på fredag och återlämnas på måndag, det samma gäller vid utkörning. För vardagsbokning kan den hämtas dagen innan och lämnas dagen efter. Ifall hoppborgen ska stå på allmän plats så kan vi också leverera/hämta samma dag, om detta infaller på en helgdag så tillkommer 600kr på leveransen. Boka nedan den dag ni vill hyra så lägger vi till hämt/lämningsdagar i bekräftelsen.  Montering/demontering kan bara bokas ifall leverans köps till i kassan. För privatpersoner: Hoppborgar som bokas för helgdagar och som kund hämtar själv, gäller följande tider:   Utlämning : fre kl 15-17 Återlämning: mån kl 7.30-8.30 eller 16-17 Adress: Industrigatan 43, 233 51 Svedala. Ni betalar för en dagshyra.

Boka objekt på hemsidan

På sidan Vårt utbud kan man enkelt boka de objekt man vill hyra. Börja med att fylla i datum så att du ser vad som är ledigt när du vill boka.
För att boka klickar du på boka knappen på objektet, du kan välja flera objekt samtidigt. Om du vill läsa mer om ett objekt eller välja olika alternativ som finns på objektet så klicka på bilden så får du mer information.
När du valt objekt klickar du på shoppingväskan högst upp i högra hörnet för att komma till kassan, där du fyller i de sista uppgifterna och sedan lägger en bokning.

Hämtning och lämning

Vi erbjuder utkörning / inhämtning av objekt  samt även montering / demontering till en extrakostnad, dessa finns som tillval i kassan.

Hoppborgen ska vara ren och torr vid återlämning, till den mån det går, detta är såklart delvis beroende av vädret.

Hämtning och lämning av objekt sker enligt överenskommelse på Industrigatan 43, 23351 Svedala.
Vid bokning kommer ni godkänna följande avtalsregler.

 

Villkor/avbokningsregler

AVBOKNINGSREGLER
 • Privatpersoner: Avbokning ska ske senast 2 dagar innan avhämtning/leveransdag innan kl 12.00. Ex avhämtning på fredag, så skall avbokning ske senast onsdag kl 12.00.
 • Avbokning som sker senare än 2 dagar innan avhämtning/leverans, debiteras hela beloppet, men denna summa fås tillgodo och kan nyttjas vid annat tillfälle inom 3mån.
 • Ej uthämtad vara debiteras 100%.

 

 • Företag: avbokning ska ske senast 7 dagar innan bokat datum, vid senare avbokning debiteras 100%.

 

ANSVAR/SÄKERHET
 • När uthyrd produkt är hos kund så ansvarar ni som kund för denne.
 • Allt ska lämnas tillbaka i samma skick och packat på samma sätt som vid leveransen.
 • Borsta ut hoppborgen när ni är färdiga med den. Torka av ifall det blivit geggigt eller liknande.
 • Det skall vara torrt och rent. Använd inte tejp eller klister på materialet.
 • Vi debiterar vårt arbete med ev. ompackning och rengöring.
 • Skador och åverkan på materialet och saknade tillbehör debiteras.
 • Lämna aldrig en hoppborg oövervakad.
 • Hoppborgarna skall vara förankrade (gäller ej inomhus). Vid kraftig vind på över 10m/s ska borgarna inte sättas upp.
 • Tillåt ingen att vara i hoppborgen när det blåses upp eller monteras ner eftersom det är farligt.
 • Se till att antalet barn inte överstiger rekommendationen.
 • Se till att ”studsarna” inte rör fläktar eller strömsladdar.
 • ABSOLUT inte tillåtet att hoppa över/eller sitta på hoppborgens kanter.
 • Inte tillåtet med mat, tuggummi, godis, läsk mm i hoppborgarna.
 • Vid ansiktsmålning använd vattenbaserad färg.
 • Ingen rökning eller grillning i närheten av hoppborgarna.
 • Skor, vassa föremål, nitar på jeans eller liknande får inte förekomma.
 • Avvisa de som inte följer reglerna.
 • Vi har ansvarsförsäkring som täcker om det är något fel på vår produkt som skadar besökaren.
  Men om 2 personer hoppar in i varandra och skadar sig, då går detta på hopparens personförsäkring.
 • Meddela alltid skador/incidenter till oss
 • Har du frågor, kontakta oss

Information ovan är till för säkerheten och det är den som hyr som är ansvarig att de efterföljs.

 

När måste jag boka?

Du väljer själv när du vill boka men tänk på att vissa datum blir bokade långt i förväg. Så ifall ni är ute efter ngn speciell produkt/tjänst så boka gärna tidigt för att vara säker på att få det som just du vill ha.

Hur gör jag för att boka fler produkter?

Om ni vill boka produkter till två olika datum så får ni göra två olika bokningar. Om ni önskar boka många produkter till ett tillfälle så ring oss gärna så kan vi komma med tips så ni väljer de objekt som passar er målgrupp bäst.

Vad ingår i priset?

Priset som är utskrivet på sidan avser avhämtning. I det ingår allt ni behöver för att produkten ska fungera. Ifall det är en hoppborg som ska stå på gräs så medföljer fläkt och jordspett. Jordspett ska slås ner i marken när hoppborgen är placerad på den plats den ska stå.  Om hoppborgen används inomhus behövs ingen förankring men mattor behövs. Vid bruk utomhus på asfalt används sandsäckar/tyngder och mattor, kostnad för detta tillkommer.
Vissa hoppborgar behöver 2 fläktar och vissa bara 1 fläkt.

Hur fungerar hoppborgen?

Vissa hoppborgar behöver två fläktar och vissa bara en fläkt. Fläkten ska vara igång hela tiden som hoppborgen används. Fläkten får inte stängas av medan det fortfarande finns individer i den.
När hoppborgen ska tas ned så måste alla individer gå ur hoppborgen innan fläkten stängs av. Sedan ska luftöppningarna på sidorna öppnas så maximalt med luft sipprar ut.
Fläktarna kopplas loss och hoppborgen kan börja rullas. Ett tips är att låta hoppborgen ligga en stund innan man rullar, ju mer luft man får ut desto lättare blir det att rulla den.

Har ni försäkring?

Vi har ansvarsförsäkring som täcker om det är ngt fel på vår produkt och en besökare pga detta felet skadar sig på/i produkten. Tex om det skulle vara ngt vasst som sticker ut från hoppborgen och ngn skadar sig på detta.
Om 2 personer hoppar in i varandra och tex en slår ut en tand, då går detta på hopparens personförsäkring, det har alltså inget med produkten att göra att besökaren skadat sig.